Het ondertussen gekende wensenproject ‘De Droomboom’ van de Heistse jeugddienst is toegekomen aan de realisatie van alle klassikale wensen. Een hele hoop Heistse kinderen zullen op drie verschillende data hun droom in vervulling zullen zien gaan.

Als eerste is klas 3A van de Vrije Basisschool Itegem aan de beurt. Op vrijdag 22 april 2016 bezoekt de wensenfee hen en worden zij ‘kleutermeester/-juf voor één dag’. Ze maken samen met de kleuters een lekkere pannenkoekentaart, helpen in de klasjes en steken een poppenkastverhaal in elkaar. Afsluiten doen ze die dag met een spetterende pyamaparty en slaapfeestje in de klas. Dus oogjes dicht, snaveltje toe en naar dromenland!

Woensdag 27 april wordt de bib van Heist-op-den-Berg omgetoverd voor de leerlingen van het 4e leerjaar van Gesubsidieerde Vrije Basisschool Booischot. Ze zullen zich mogen wagen aan een spannende speurtocht tussen de boekenrekken. Daarna komt een bekende schrijver langs om een verhaaltje voor het slapen voor te lezen. Wie dat wordt, blijft nog een verrassing! De klas gaat ook overnachten tussen de boeken en ’s morgens genieten van een heerlijk ontbijt alvorens naar school terug te keren.

Als laatste keert het 4e leerjaar van Gemeentelijke basisschool ‘De Zonne’ op dinsdag 3 mei voor 1 dag terug naar de Middeleeuwen. Verkleed als ridder of jonkvrouw worden ze op school verwacht, waarna een huifkar met paarden hen zal vervoeren naar een middeleeuwse locatie met volksspelen, een valkenier en heus middeleeuws banket. Op het einde van deze dag worden ze als volleerde ridders en edelvrouwen gehuldigd en krijgen ze een aandenken mee naar huis. En als gratis afsluiter van De Droomboom vindt op donderdag 30 juni onze ‘Kids Party’ plaats! Alle kinderen en hun ouders zijn welkom in zaal De Zwaan in Heist-centrum van 14 tot 17 uur.